Teacher Nur Syamimi Razak ^,^

My photo
Anak perempuan kepada peniaga kecil dan akauntan kewangan . Bakal menjadi Mualim dalam bidang Mathematics. Hamba Allah Sepenuh masa. Bakal Tetamu Allah. Bakal Zaujah kepada Zaujiku. Bakal Ibu kepada anak-anakku . Ukhwah Fillah abadan abada ....

Friday, 27 April 2012

Andai dia Jodoh ku





Jangan tertarik kepada seseorang kerana paras rupanya sebab rupa paras yang elok dapat menyesatkan .


Jangan pula tertarik kepada kekayaannya kerana kekayaan dapat memusnahkan .


Tertariklah kepada seseorang yang dapat membuat senyuman yang dapat membuat hari-hari yang gelap


menjadi cerah .

Saturday, 21 April 2012

Stressfull week ^,~






 Hi , reader 's ^___________^ ,

This week busy sangat dengan aktiviti universiti . Jadual padat sangat . Letihnya rasa . . 2 , 3 pagi baru tido

sbb nak study ..huhuhu... memang dah biasa stay up sampai pagi untuk belajar.hehehe.. Dari zaman sekolah 

sampai lah kt universiti nie..hehehehe... First of all , rasa happy dan bersyukur kehadrat Ilahi sebab semalam 

pada hari Jumaat, 20 April 2012 adalah Malam Majlis Kecemerlangan Anugerah Jabatan Matematik , UPSI 

.. ALHAMDULILAH , dapat anugerah Dekan .. dean list !!!



Ini untuk ibu dan abah . . . . . . 


Perasaan bercampur baur, sedih dan gembira . kalau lah abah dan ibu ada time majlis tue sure lah memang 

menangis..hehehe...Cause melihat kejayaan anak die yang comel  yang akan bakal menjadi 

CIKGU nie.hehehehehe %_________% .

#hopefully, maintain sampai 8 semester dapat DEAN LIST !!!!! INSYAALLAH :')


NOW, focus untuk mid-term exam akan datang dan final yang akan menjelang tidak lama lagi .huhu




Calculus ohhh calculus . . 

#subject nie lah menyebabkan pointer kantoi ! xdapat 4.00 flat :'(




#fuhhhhh , sarat dengan nota ! hehehe :')




mimi's memo ^_________^



# At last , ALL THE BEST to all friends for the exam . . . AT48 -  Sains Matematik  and AT14 -  Matematik . . hopefully soalan senang..huhuhu...Mudah-mudahan di permudahkan segala urusan ketika EXAM !

JANGAN STRESS!!! INI SEMUA UJIAN HIDUP ^________^



Friday, 20 April 2012

Aku Hamba Allah yang Kerdil





Ya Rabb . . .

Aku selalu membuat dosa

Sering melakukan kesalahan

Sekalipun aku sudah pun mencuba

Untuk menolaknya wahai Tuhan

Dengan Rahmat-Mu Engkau

ampunkanlah

Seluruh dosa-dosaku

Jangan biarkan , 

aku terumbang-ambing

Dan terggelam dengan dosa

Aku ingin hamba-Mu

Aku adalah Boneka

Yang Engkau cipta

jangan Engkau biarkan aku

Tanpa pimpinan, 

aku akan tersesat jalan

Kalau Engkau biarkan aku

Dengan dosa dan noda

Kalau Engkau tinggalkan ku

Dengan kesalahan 

segala yang ku miliki

Tiada erti apa-apa .

Aku ingin perbaiki Iman ku setiap hari supaya tidak terpesona dengan keseronakkan dunia.

Perjalanan ku sebagai seorang pelajar yang sangat sibuk dengan tutorial, lecture hall , meeting sana-sini..

Aku tidak mahu lalai dan alpha dengan kesibukan hidupku untuk mendekati diri-MU .

Aku sentiasa BERDOA setiap langkah dan perbuatan yang Allah atur untuk diriku supaya menjadi lebih tenang dan cekal dengan setiap tindakan yang aku ambil.

Aku sering BERDOA semasa doa terakhir ku supaya Allah sentiasa memberi HIDAYAH dan RAHMAT -Nya kepada diri ku supaya aku sentiasa menjadi Insan yang diredhaiNya .

Aminn..

YA RABB .





Tuesday, 10 April 2012

Mr. Prince


<3  I LOVE YOU  <3

Rase happy jep bila dengar kata-kata ini kan . .

Rasa macam bahagia and Her/Him  very protective about you .

hehehehehe

ASSALAMUALAIKUM CINTA ,

WAALAIKUMUSALAM RINDU . . . .<3





<3 I Miss you <3

Cinta itu adalah suatu perasaan dan experience yang sangat indah :')

Ade ke istilah "COUPLE" dlm Islam ????

ade ke??

ade ke??

apa kesudahnya perhubungan "COUPLE" tue??

Biarlah orang nak kata yang kita nie KOLOT bila xde couple!!

How's care???

Jodoh itu telah ditentukan oleh Allah SWT sebenarnya . :')

Kita sebagai hamba hanya boleh bertawakal dan berdoa supaya Allah temukan jodoh yang baik untuk diri kita :')

Ramai bertanya pada diri ku . . hati sudah terisi ke??expecially all kawan-kawan my parents :')

ku menjawab dengan tenang belum lagi,, InsyaALLAH pada suatu hari nanti . . :')

And to all my friends expecially GUY , , bukan ade rase DEMAND or JUAL MAHAL dalam diri ini untuk memilih . . :')

tapi , perasaan nie tidak boleh di buat main-main . . . 

Prinsip diriku , , kalau setakat nak kawan main - main  ..sorry to says . ."Awak, carilah perempuan lain yang lebih terbaik dari saya" :)

Kasih sayang ku

Cinta ku

Rindu ku

hanya pada dirimu wahai Suamiku yang akan jadi IMAM ketika  solat dan BAPA yang soleh untuk anak-anak ku serta keluarga kita . . . . :')

YA RABB , ,

KAU HADIR KAN LAH RASA CINTA ANTARA KAMI HANYA KERANA MU ,
YA ALLAH . . 

KAU DEKAT KAN LAH HATI KAMI HANYA KERANA MU ,
YA ALLAH . .

MUDAH-MUDAHAN RASA CINTA DAN SAYANG ANTARA KAMI TIDAK MELEBIHI RASA CINTA HAMBA PADA MU ,
YA ALLAH . .
Aminn . InsyaALLAH .

LELAKI YANG BAIK UNTUK PEREMPUAN YANG BAIK
# Begitulah di sebaliknya .

Itu Janji Allah .

Didik la diri ini menjadi solehah dan sentiasa berubah ke arah yang lebih baik :)







I Proud to be a Muslim :')



I PROUD TO BE A MUSLIM !!! 

 Syukur Alhamdulilah . .

 Bila saje di lahirkan agamaku Islam . .

 Islam adalah agama yang Syumul :')

 Rasa rugi dalam diri ini sebenarnya apabila kita tidak terokai apa sebenarnya Keindahan Islam . :')

 Islam tidak menyusahkan malahan lagi menyenangkan seluruh umatnya .

 Banyak pecanggahan pendapat dari para Ilmuan di dunia bahawa Agama apa yang terbaik ? 

 Agama Islam lah JAWAPANNYA.. :) 

 Islam tidak mengongkong umatnya tetapi Islam adalah menjadi GUIDE LINE pada seluruh umat supaya tidak tersasar . . :)


Monday, 9 April 2012

My Destination :)


Menuntut lah Ilmu sampai ke LIANG LAHAD :') itu pesan Rasulullah kepada umatnya .

Kita semua paham yang Ilmu ini nanti menjadi bekalan pada diri kita di Akhirat :')

Byk cabaran and halangan ketika belajar disini, perit , sedih dan gembira . :')

Susah nak diluahkan dengan kata-kata .

Tapi pengalaman banyak mengajar diri ini sepaya menjadi lebih baik dan terbaik.huhu

walaupun 4tahun akan mengharungi seluruh hidup ku disini...

Didiklah diri ini supaya belajar erti berdikari daripada keluarga .
~I miss you Abah , Ibu , kak uda and adik mok... :')

Ku mengharapkan doa daripada kalian :')

Sunday, 8 April 2012

The beginning :)

Permulaan yang sangat ceria .
Hati tergerak untuk mencurahkan segala Ilmu dan pandangan di laman sosial ini --> It's in blogging
Harap permulaan ini dapat mengubah kita dan merapatkan perhubungan kita sesama insan :)